Tervetuloa PoroPuolitaipaleen kentälle

[Kenttä eli siljo: porojen tallaama tasainen alue, piha, kartano]

Luosunkylän lähettyvillä Hyyverovassa Ylläksen tuturikylien Äkäslompolon ja Ylläsjärven läheisyydessä, on meidän pikkutokan talviruokintapaikka. Hyyverovassa pääset poron kyydissä kokemaan lappilaista kulkemista aidoimmillaan. Komeassa aihkimänty metsässä rekireitti vie sinut aikamatkalle vuosien takaiseen lappilaiseen elämään. Reet ovat perinteisiä ns. risloja, joita on käytetty mm. kylien välillä liikkumiseen. Tutustut taamottuihin ajohärkiin. Lämpimien taljojen alla reessä aika pysähtyy eikä kiire ole minnekään. Porot määräävät tahdin. Aijassa odottavat jäkäläannostaan kermikät ja vuorsot, vaamit ja vasikat. Tule tutustumaan ja ottamaan selvää ketä tai mitä ne ovatkaan! Varmasti onnistut saamaan hauskan selhvien poron kanssa. Kodassa avotulen äärellä sinulla on mahdollisuus kysellä kaikki mitä poroista haluat tietää. Kerromme mielellämme kaiken, paitsi meijän porojen tarkkaa lukumäärää.  

Otamme vierailijoita vastaan vain tilauksesta.

“TarinaTaival” Visiitti

Vierailu porojen talviruokinta-aidalla. Kerromme tarinoita poroista ja lapin luonnosta. Porojen katselu (härät, vaamit ja vasat), kuvaaminen, syöttö, selhvie-poro, tietoa poroista ja poronhoidosta yms. Kahvistelut kodassa (metsämarja -mehu, kahvi, mettäkakko)

 

"PikkuTaival"

Pororaito odottelee jo teitä. PikkuTaival on oiva keino päästä hetkeksi kokeilemaan miltä metsä näyttää pororeen kyydistä. Rekireitti kulkee hienojen lumen peittämien vanhojen mäntyjen alla. Takaisin tultuamme annamme poroille makeita jäkäliä. Melkeinpä kaikilla poroillamme on nimet ja ne kaikki ovat omia persooniaan. Kerromme mielellämme pienestä porotokastamme ja muutakin porotiettoutta. Kodassa avotulen äärellä juodaan kuumat juomat ja syödään perinteiset leivonnaiset. (Metsämarjamehu, kahvi, mettäkakko)

 

"PuoliTaival"

Lämpimien taljojen alla ei tule kylmä vaikka paukkuisi kirpakka pakkanen. Taljojen alla pororeessä pääsee ainutlaatuisella tavalla kokemaan lumista lapin luontoa. Rekireitti kulkee vanhassa mäntymetsässä. Saattaapa olla että metsokin meille näyttäytyy, sillä aihkimännyt ovat metsolle tärkeitä ruokapuita. Porot määräävät tahdin ja silloin tällöin pysähtyvät hetkeksi syöskentelemään, mikäli makoisa lupposutti osuu reitille. Joskus kelistä riippuen porot laittavat nulkaten tai jopa tolvaten. Tottapa meillä on aikaa ajon jälkeen poroille jäkälää tarjoilla. Suopunkia saapi kokeilla halutessaan. Tietekki täytyy ottaa selhvie-kuva poron kanssa. Kodassa avotulen äärellä kuumat juomat ja mettäkakot nautitaan samalla ko jutellaan porojen elämästä. (Metsämarjamehu, kahvi, mettäkakko)

 

Löydät meidät myös:

ota yhteyttä / Contact:

E-mail: poro@poropuolitaival.fi
Whatsapp: +358408426736